Підтримати нас

У Пермі 18-річний стрілець убив 8 людей, ще принаймні 27 поранено

Автор статті
20 вересня 2021 11:45
1,018
Поширити:

Пермський державний університет (ПДУ) свого часу став першим вищим навчальним закладом, який відкрився на Уралі. Але після подій у понеділок, 20 вересня 2021 року, у цього вишу з'явиться слава зовсім іншого, трагічного відтінку.

Вранці у приміщення ПДУ увійшов 18-річний Тимур Бекмансуров, який, імовірно, сам є студентом цього навчального закладу. В руках у нього була помпова рушниця економкласу турецького виробництва, яку він з порога пустив у хід.

У результаті, як повідомляє адміністрація Пермського краю, загинуло вісім осіб - викладачів і студентів. Ще принаймні 27 людей поранено.

Відомо, що деякі люди отримали пошкодження після того, як почали вистрибувати з вікон приміщень, щоб не потрапити під кулі стрільця.

Уряд Пермського краю скасував 20 вересня всі заняття в школах, технікумах і коледжах у зв'язку зі стріляниною на території Пермського державного університету.

У поліції заявляють, що Бекмансуров легально отримав дозвіл на придбання вогнепальної зброї.

"Він у загальному порядку пройшов медобстеження, зокрема психіатра і нарколога, і отримав позитивний висновок на придбання мисливської рушниці", - повідомили в поліції краю.

Також інформують, що злочинець при затриманні був поранений, а потім помер від отриманих травм у лікарні.

Причина такого вчинку студента поки що невідома: ведеться слідство.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ