Підтримати нас

У парламенті зареєстрували законопроект щодо врегулювання порядку маркування харчових продуктів

Автор статті
25 червня 2018 05:15
555
Поширити:

Законопроект передбачає інформування споживачів про вміст у продуктах харчових добавок, допоміжних речовин для переробки й інших речовин або продуктів, які можуть викликати алергічні реакції або непереносимість.

Відповідний законопроект № 8450 про інформацію для споживачів про харчові продукти зареєстрований в парламенті, пише agrotimes.net.

Серед його авторів – Олександр Бакуменко, Іван Мірошниченко, Олег Кулініч, Сергій Лабазюк, Роман Мацола, Андрій Вадатурський та інші.

Документ встановлює вимогу щодо надання споживачеві інформації про те, чи піддавався харчовий продукт розморожуванню, враховуючи, що заморожування й подальше розморожування певних продуктів обмежує можливості їх подальшого використання і може впливати на їх безпеку, смакові й фізичні властивості.

Законопроект передбачає відхід від вимоги обов'язкового надання інформації про поживну цінність щодо певних категорій харчових продуктів, які не піддавалися переробці або щодо яких інформація про поживну цінність не є визначальним фактором прийняття споживачами рішень щодо їх придбання, або площа упаковки яких занадто мала, щоб вмістити всю інформацію.

Порушення вимог законодавства шляхом надання неточної, недостовірної інформації про продукт, зміна оператором ринку інформації про продукт, що супроводжує його, тягне за собою накладення штрафу на юросіб в розмірі 15 мінімальних заробітних плат (МЗП), на фізосіб-підприємців – 10 МЗП.

Пропозиція до реалізації або реалізація продуктів харчування чи кормів, маркування яких не відповідає законодавству, якщо це не створює загрозу для життя, здоров'я людини або тварини, тягне за собою накладення штрафу на юросіб в розмірі п'яти МЗП, на фізосіб-підприємців – трьох МЗП.

Ненадання інформації споживачеві та введення в оману щодо речовин і харчових продуктів, що викликають алергічні реакції або непереносимість, тягне за собою накладення штрафу на юросіб в розмірі 30 МЗП, на фізосіб-підприємців – 20 МЗП.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ