Підтримати нас

У Нововоронцовській громаді розповіли про ситуацію на сьогодні

Vgoru
Автор статті
23 квітня 2022 15:26
1,042
Поширити:

Селище Нововоронцовка й досі потерпає від обстрілів окупантів. Досить небезпечно знаходитися в мікрорайоні "Посьолок". Прохання до жителів даного мікрорайону - по можливості утриматися від відвідування своїх домівок. Це може бути небезпечно.

Про це, зокрема, йдеться у повідомленні на сторінці громади у ФБ.

“Сьогодні були влучання в приватні будинки. Ворог знову здійснював хаотичні обстріли  селища. Також "гарячою точкою" є с.Осокорівка. 

З самого ранку знову були біженці, яким допомагали виїжджати з села. Було більше, ніж минуло дня. Однак сьогодні вже було вирішено з їх виїздом в напрямку Кривого Рогу автобусом”, - пишуть у повідомленні. 

Також інформують, що волонтерам вдалося передати допомогу певним степовим селам (харчі, ліки). Є підтвердження про її доставку. 

“В селищі дійснюється адресний об'їзд пенсіонерів та біженців з окупованої території. 

Постійно на базі кафе "Мрія" мешканці можуть безкоштовно пообідати. Зважаючи на велику кількість переселенців, сьогодні додатково працівники кафе приготували два казана юшки”, - продовжують в дописі. 

Крім того, повідомляють про стан справ напередодні Великодня:

“Приємним сюрпризом перед церковними святами було те, що завдяки Львівським та Дніпропетровським друзям було проплачено та передано нам пасочки. Певну кількість було надано пенсіонерам разом з продуктовими наборами. Інші були передано до Православної Церкви України, що знаходиться на території лікарні. 

Щодо богослужіння: зважаючи на комендантську годину, богослужіння розпочнеться завтра вранці (24 квітня - прим ред.) о 07.30 год. Освячення пасок  отець Тимофій (ПЦУ)  буде здійснювати на території церкви. Хто не має змоги купити паску - завтра може прийти до церкви й отримати освячену паску безкоштовно".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ