Підтримати нас

У НАТО відповіли на пропозицію Путіна щодо мораторію на розміщення ракет

Автор статті
26 вересня 2019 09:01
891
Поширити:

Північноатлантичний альянс відкинув пропозицію президента Росії Володимира Путіна про запровадження мораторію на розміщення ракет малої та середньої дальності.

Ця ініціатива «не заслуговує на довіру», заявила речниця НАТО Оана Лунгеску, передає сайт "Громадське".

У НАТО порадили Росії знищити вже встановлені на її території ракети 9М729 і дати доступ, щоб це можна було перевірити. 

Раніше стало відомо, що Путін направив країнам-членам НАТО і багатьом іншим державам повідомлення із пропозицією запровадити мораторій на розгортання в Європі та інших регіонах ракет середньої і малої дальності.

Нагадаємо, влітку Сполучені Штати та Росія офіційно вийшли із договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності. Це був один із ключових договорів Холодної війни, який стримував загрозу ядерного конфлікту у світі. Угода між США та СРСР діяла понад 30 років.

Угоду про ліквідацію ракет середньої та малої дальності Радянський союз і Штати підписали 8 грудня 1987 року у ході зустрічі Михайла Горбачова та Рональда Рейгана у Вашингтоні. Ця угода вперше в історії дозволила ліквідувати цілий клас озброєнь. Сторони зобов'язалися знищити усі комплекси балістичних і крилатих ракет наземного базування середньої та малої дальності (з радіусом дії 500 до 5000 км), а також не виробляти, не випробовувати і не розгортати такі ракети в майбутньому. Усе для того, щоби запобігти можливій загрозі ядерної війни.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ