Підтримати нас

У НАТО готові як до зіткнення з Росією, так і до співпраці

Автор статті
17 лютого 2021 13:29
861
Поширити:

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг стверджує, що альянс готовий як до конфронтації з Росією, так і до взаємодії, але все залежить від позиції Москви. Таку точку зору він виклав в інтерв’ю іспанській газеті El Mundo.

“Я вірю в необхідність направити Росії чіткий сигнал: якщо вони хочуть зіткнення, ми готові. Якщо вони хочуть співпрацювати, ми будемо раді”, - зазначив Столтенберг, додавши, що НАТО готове “захищати своїх членів”. 

“Діалог з Росією повинен ґрунтуватися на силі, на твердості, - вважає він. - Але ми також повинні говорити з Росією. Між стримуванням і діалогом немає протиріччя”.

“Навіть якщо ми не віримо, що відносини з Москвою можуть бути кращими, ми повинні продовжувати говорити, оскільки необхідно підтримувати важливі зв’язки і відносини, — уточнив генсек НАТО. - Подумайте про контроль над зброєю, щоб уникнути гонки озброєнь”.

“Вони (росіяни) наші сусіди, є інтереси, потрібно уникати інцидентів, особливо на кордонах, - сказав Столтенберг. - Як норвезький політик я маю великий досвід роботи з Росією, і я знаю, що це можливо”.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ