Підтримати нас

У Миколаївській області затримали наркоугруповання, яке торгувало метадоном

Vgoru
Автор статті
25 березня 2021 08:52
944
Поширити:

За місяць зловмисники збували до 10 000 доз, а їхній заробіток сягав півмільйона гривень. До складу злочинної групи входили шестеро осіб віком від 31-го до 52-х років.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

Наркозбувачів затримали 23 березня під час спецоперації, яка проводилась за силової підтримки спецпідрозділу КОРД і роти поліції особливого призначення, слідчими Слідчого управління (детективами), оперативниками Управління боротьби з наркозлочинністю в Миколаївській області ДБН НПУ та співробітниками Управління карного розшуку із залученням кінологів зі службовими собаками, криміналістів та під процесуальним керівництвом прокуратури.

У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що організували наркобізнес дві жінки 43-ох та 45-ти років. На території Южноукраїнська та у Первомайському районі вони налагодили торгівлю метадоном. Дилерки контролювали діяльність членів групи та розподіл грошових коштів, а чоловіки, які на них працювали, здійснювали охорону і контроль за особами, залученими до роздрібного збуту наркотичних засобів. На замовлення організаторок наркотики їм постачав 52-річний житель Одеси. Відомо, що за місяць угруповання могло збути до 10 000 доз, а кількість їхніх клієнтів перевищувала 100 осіб.

Одночасно правоохоронці провели 10 обшуків за місцями мешкання фігурантів, де вилучили декілька літрів метадону, а також мобільні телефони, банківські і скреч-карти, стартові пакети різних мобільних операторів, якими користувались наркозбувачі під час незаконної діяльності, чорнові записи з розподілом доходів між учасниками групи та клієнтською базою, грошові кошти та інші речові докази.

Четверо зловмисників, у тому числі одна з лідерок, були затримані в порядку ст. 208 КПК України. Затриманим за процесуальної підтримки прокуратури вже повідомлено про підозру за збут наркотичних засобів за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 307 КК України) та найближчим часом обиратиметься запобіжний захід. Санкція інкримінованої статті передбачає до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Стосовно інших осіб, причетних до збуту метадону, тривають процесуальні дії.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ