Підтримати нас

У мережі з'явився фейковий російський додаток, який мімікрує під українське радіо для військових

Автор статті
23 грудня 2020 12:02
970
Поширити:

Уже понад два роки в українському радіоефірі діє станція "Армія FM" - перше в країні військове радіо, яке встигло здобути велику популярність не тільки у військовослужбовців, а й у цивільних.

Радіостанція охоплює Донбас, Херсонщину, Київ, Житомир, Львів, Запоріжжя, Миколаїв, Вінницю, Полтаву, Бердичів та Новоград-Волинський. Як зазначають організатори: 

“Ми служимо для захисників нашої Батьківщини. Ми підтримуємо наших воїнів інформаційно і підносимо їхній бойовий дух”. 

Але, як з'ясувалося, популярність станції вже використовують у своїх цілях російські пропагандисти. Як повідомляє канал “По той бік новин” у Фейсбуці, у сервісах Google Play з’явився додаток «Армія FM онлайн». Жодного відношення до «Армія FM» цей додаток не має. Після встановлення цього додатку користувач отримує перелік нібито українських радіостанцій, доступних для прослуховування. Але під час вибору «Армія FM» додаток видає прямий ефір «Радіо Звєзда» - радіостанції, яка входить до медіахолдингу Міністерства оборони Росії.

Кореспондент АрміяInform Віталій Саранцев зазначає:

«У такий спосіб розробники мімікрують під українську військову радіостанцію, аби просувати свій контент у сервісах  Google Play».

Також, як повідомив журналіст “Армія FM” Андрій Давидов, таким чином російські додатки збирають інформацію у власників смартфонів. 

Додамо, що “справжнє” радіо «Армія FM» можна слухати у додатку “Джура”. Це додаток для військових: інших додатків у них поки що немає. Проте цивільні можуть слухати та читати це радіо на сайті: https://www.armyfm.com.ua/

Поскаржитися на фейкове радіо можна за посиланням: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.maqueapps.ejercitofm

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ