Підтримати нас

У Києві встановили понад 2 тисячі контейнерів для сортування сміття

Автор статті
31 липня 2019 16:00
733
Поширити:

У Києві встановили 2,5 тисячі контейнерів для роздільного збору сміття з пластику, паперу та скла.

Про це повідомляє офіційний портал Києва.

Близько 500 старих і несправних контейнерів у місті замінили на нові. За словами чиновників, близько третини будинків у столиці вже сортують і розділяють сміття. Усі перевізники, які працюють із муніципалітетом та з комунальним підприємством "Київкомунсервіс" підтримали ідею впровадження роздільного збору сміття.

"На першому етапі ми як муніципалітет сприяємо та допомагаємо запустити цей проєкт. Адже ходить міф, що сортування й переробка сміття – це надзвичайно прибуткова справа. Однак на практиці бачимо: ця робота – на межі рентабельності. І ми запросили сюди перевізників, зокрема представників міжнародних компаній, що працюють у Києві, щоб вони розповіли про реальний стан справ у питанні переробки сміття. Місто в межах повноважень сприяє й допомагає підприємствам, які впроваджують цей проєкт і допомагають нам втілювати в життя європейські стандарти", – пояснив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

Завдяки роздільному збору місто зможе реально зменшити кількість сміття, що їде на захоронення на полігони, запевняють у КМДА.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ