Підтримати нас

У Краматорську відкрили гуртожиток для переселенців

Автор статті
09 червня 2018 08:35
740
Поширити:

Кошторисна вартість проекту склала 2 024 тис. євро.

Про це у понеділок повідомили в департаменті інформаційної та внутрішньої політики Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, передає ukrinform.ua.

Захід відбувся за участі керівника Програм співробітництва Представництва ЄС в Україні Беренда де Гроота.

«Сьогодні у Краматорську відбулося урочисте відкриття після реконструкції гуртожитку для внутрішньо переміщених осіб, у якому взяли участь керівник Програм Співробітництва Представництва ЄС в Україні Беренд де Гроот, голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський та Краматорський міський голова Андрій Панков», - йдеться у повідомленні.

 

Зазначено, що в результаті реконструкції влаштовано 32 квартири (25 – однокімнатних та 7 – двокімнатних).

Під час реконструкції були проведені оздоблювальні роботи, встановлені пластикові двері та вікна, придбано меблі з побутовою технікою, встановлено сантехніку та змонтовано систему теплопостачання. Кошторисна вартість проекту склала  2 024 тис. євро, з яких грант ЄС – 1 819 тис. євро, а співфінансування місцевого бюджету Краматорська – 205 тис. євро.

Жебрівський подякував міжнародним партнерам за підтримку України під час російської агресії та наголосив, що в рамках даного проекту передбачено забезпечення комфортабельним житлом внутрішньо переміщених осіб і жителів Краматорська, які постраждали від конфлікту, шляхом реконструкції 3-х гуртожитків.

У гуртожитку буде розміщено 95 внутрішньо переміщених осіб, які найбільш вразливі (середньомісячний сукупний дохід сім’ї за попередні шість місяців менший від прожиткового мінімуму на сім’ю в розрахунку на місяць), серед яких 11 людей з інвалідністю, 14 осіб похилого віку, 31 дитина.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ