Підтримати нас

У колишній УПЦ КП прокоментували присутність "Наріка" на церемонії вручення томосу

Автор статті
12 січня 2019 22:43
737
Поширити:

У колишній Українській православній церкві Київського патріархату заявили, що спеціально не запрошували на церемонію вручення томосу про автокефалію Православній церкві України "світських осіб", зокрема дніпровського кримінального авторитета Олександра Петровського ("Наріка").

Так на запит журналістів в прес-службі УПЦ КП прокоментували присутність чоловіка 6 січня у Стамбулі.

Користувачі соцмереж припускали, що до Стамбула Петровський приїхав на запрошення патріарха Філарета.

"Ця інформація жодним чином не відповідає дійсності. На запрошення Вселенського Патріарха офіційна делегація Церкви складалася з Митрополита Епіфанія, шести архієреїв, трьох священиків, одного диякона та двох іподияконів. Світських осіб у церковній делегації не було. Однак на заходах у храмі було багато священиків і мирян, які прибули самостійно", - розповіли в Київському патріархаті.

За даними журналіста видання Украина криминальная Георгія Кіквідзе, "бригада" "Наріка" в 90-ті роки нібито займалася шахрайством, "пробиванням" фірм, рекетом бізнесменів і "відбиранням прибутків" у підприємців.

Увагу ЗМІ Петровський привернув у грудні - журналіст Юрій Бутусов опублікував фото з молебню в храмі Різдва пресвятої Богородиці в Дніпрі 17 грудня, на якому Олександр Петровський стоїть поруч з президентом України Петром Порошенком і предстоятелем Православної церкви України Епіфанієм (Думенком). Молебень проходив через кілька днів після історичного Об'єднавчого собору, на якому було створено Православну церкву України.

Наступний епізод появи Олександра Петровського в одному місці з президентом трапився в церкві святого Георгія в резиденції Вселенського патріархату в Константинополі, де предстоятель ПЦУ Епіфаній 6 січня отримав томос про автокефалію української церкви.

Журналісти BBC Україна стверджують, що бачили його на Фанарі 5 і 6 січня; також його зафіксували на фото, де він стоїть поруч зі спікером Верховної Ради Андрієм Парубієм.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ