Підтримати нас

У Херсонському онкодиспансері провели обстеження на злоякісні пухлини на шкірі

Автор статті
12 травня 2019 08:00
692
Поширити:

У п'ятницю, 10 травня, був День діагностики меланоми. З цієї нагоди в Херсонському обласному онкодиспансері проводили обстеження на злоякісну пухлину на шкірі.

На прийомі у лікаря побували 52 людини. Під час огляду було виявлено шість випадків раку шкіри, жодної меланоми, пише Суспільне:Херсон.

За словами завідувача диспансерного відділення Херсонського обласного онкологічного диспансеру Володимира Терелюка, рак шкіри виявляють у 10-14 відсотків онкохворих, меланому – від 1 до 5 відсотків. На Херсонщині торік було 100 випадків меланоми:

"Меланома розвивається із родимок, які мають коричневий та чорний колір. Найчастіше провокує переродження родимки на меланому травма. Але травма не лише механічна (якщо зрізали чи здерли родимку) - це і сонячні та хімічні опіки, також, якщо є запалення родимки або коли вирвати волосину з неї".

Володимир Терелюк розповідає, на що треба звертати увагу пацієнтам при самообстеженні родимок:

"Будь-яка зміна форми, кольору, кровоточивість, свербіж, будь-який дискомфорт повинні змусити пацієнта звернутись до онкологічного диспансеру або шкірвендиспансеру за консультацією. Пам’ятайте – якщо родимка змінилась, це не означає меланому. У 80-ти відсотках випадків родимки змінюються на доброякісні. Ось це в нас операційна, де ми беремо аналізи, біопсію - і відправляємо на дослідження для уточнення діагнозу. Тут проходить видалення раку шкіри, видаляємо меланонебезнечні родимки. Меланоми видаляємо у стаціонарних умовах, під загальним наркозом".

Іван Довбиш цього дня прийшов на прийом до лікаря:

"У мене є родимка, яка викликає сумніви. Хочу почути рекомендації або отримати направлення на лікування, щоб не було наслідків".

Херсонець Григорій Шматко розповідає, з якою проблемою звернувся до лікаря:  

"У мене є невелика родимка на голові, і задля профілактики вирішив дізнатись, що це таке, чим вона може загрожувати. Зі мною все добре, лікар мене заспокоїв. Вважаю, що слід звертатись до лікаря кожному, у кого є такі новоутворення".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ