Підтримати нас

У Херсонській області відкриють Офіс євроінтеграції: Уряд ухвалив план заходів

Автор статті
04 березня 2020 11:00
283
Поширити:

Уряд затвердив план заходів з реалізації експериментального проекту щодо утворення та забезпечення функціонування установи «Агенція регіонального розвитку «Офіс євроінтеграції» Херсонської області».

Через регіональний Офіс євроінтеграції громадяни і бізнес отримають доступ до інформації про нові можливості у рамках співробітництва України з ЄС, зможуть максимально долучатися до освітніх, наукових, культурних, ділових проектів та програм ЄС і повноцінно користуватися усіма перевагами євроінтеграції, повідомляє пресслужба Кабміну.

Найближчим часом розпочнеться підготовка плану діяльності Агенції регіонального розвитку «Офіс євроінтеграції» Херсонської області на 2020 рік. Агенція готуватиме проєкти регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, в тому числі в рамках коштів  Державного фонду регіонального розвитку та секторальної бюджетної підтримки Євросоюзу.

До кінця року планують налагодити співпрацю з проєктами та програмами міжнародної технічної допомоги. Мета - запустити в Херсонській області ініціативи, які сприятимуть місцевому економічному розвитку та поглибленню транскордонного і міжрегіонального співробітництва з відповідними територіальними одиницями європейських країн. 

Також в планах підготовка та поширення офіційної інформації про європейську інтеграцію України за тематичними напрямами, залучення закладів освіти і науки, культури і спорту області до реалізації відповідних європейських  програм і проєктів, консультування підприємств області в питаннях розвитку малого та середнього підприємництва, підтримки експорту, державно-приватного партнерства.

План заходів, ухвалений Кабінетом Міністрів, сприятиме виконанню цілей Програми діяльності Уряду 17.1. «Україна відповідає критеріям членства в Європейському Союзі» та 10.2. «Українці, що мешкають в «депресивних регіонах», мають достатні можливості для розвитку».

З 2021 року планується поширити географію євроінтеграційних офісів в Сумській, Одеській та Харківській областях.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ