Підтримати нас

У Херсоні злочинному угрупуванню наркозбувачів загрожує до 12 років ув’язнення

Автор статті
30 січня 2020 14:45
739
Поширити:

Упродовж минулого року в рамках розслідування кримінального провадження за оперативного супроводження співробітників Управління протидії наркозлочинності поліції Херсонщини проходило документування діяльності організованої злочинної групи, учасники якої збували важкі наркотики та психотропні речовини в особливо великих розмірах на території області.

Всіх учасників угрупування та його організаторку, відому у кримінальних колах на прізвисько «Кабічка», затримано. У ділків вилучені банківські картки, гроші, зброя, автомобілі, 8000 доз небезпечної психотропної речовини «спайс» та інші наркотичні речовини вартістю приблизно 700 тисяч гривень.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як повідомив начальник Управління протидії наркозлочинності обласного главку поліції Андрій Денисьєв, встановлено, що організаторка залучила до наркобізнесу переважно своїх родичів, щоб попередити витік інформації та зосередити накопичення коштів виключно всередині родини. Певний час організаторка впливала на частину наркоситуації в регіоні. Зловмисники використовували новітні засоби конспірації, в тому числі і за допомогою мережі Інтернет. Ролі учасників були чітко розподілені по виготовленню, транспортуванню та безпосередньому збуту товару (як за допомогою закладок, так і під час особистих зустрічей з клієнтами). Гроші отримували на банківські картки миттєвими переказами.

Було відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.307 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» Кримінального кодексу України. На автомобілі та нерухомість зловмисників, набуте під час злочинної діяльності, накладено арешт.

Нині за матеріалами Управління протидії наркозлочинності, слідчі слідчого управління ГУНП під процесуальним керівництвом прокуратури області скерували до суду обвинувальний акт відносно учасників організованої злочинної групи і незабаром всі ділки понесуть заслужене покарання. Їм може загрожувати до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ