Підтримати нас

У Херсоні вимагали затримати підозрюваного в резонансному вбивстві у Каховці. ФОТО

Автор статті
10 червня 2020 13:16
876
Поширити:

У четвер, 10 червня, під стіни Херсонського апеляційного суду прийшли родичі та друзі вбитого у Каховці 26-річного Володимира Чебукіна, а також представники Національного корпусу. Вони вимагають переглянути запобіжний захід підозрюваному у вбивстві, що наразі перебуває на свободі. Сьогодні суд мав розглянути апеляцію, яку подала обласна прокуратура.

Почалася акція протесту з хвилини мовчання.

Нагадаємо, вранці 1 січня 2020 року Володимира Чебукіна розстріляли із рушниці, він помер у лікарні через 2 дні. У вбивстві звинувачується Юрій Кашніков, колишній працівник поліції.

Підозрюваного затримали наступного дня після злочину і він просидів у СІЗО 5 місяців. У ході досудового розслідування прокуратура подавала клопотання щодо продовження строку тримання підозрюваного під вартою без визначення застави.  Але  21 травня суддя Херсонського міського суду виніс ухвалу, де передбачено можливість внесення застави у розмірі 504 тис 480 гривень, хоча до цього 5 разів продовжував термін. Необхідну суму оперативно внесли, і наступного дня Кашніков вийшов із СІЗО.

Судове засідання перенесли на 18 червня на 13.00, оскільки підсудний не прийшов до суду. Адвокат підозрюваного повідомив, що йому стало зле, він у лікарні, хоча жодної довідки чи доказу не надали.

Мати Володимира Чебукіна Олена.

Сторона потерпілого просила суддю примусово привезти його до суду. Їх запевнили, що адвокат передасть потерпілому інформацію про наступне слухання і якщо той не з'явиться, то будуть розглядати варіант примусової доставки його до зали суду.

Протестувальники заявили, що акція протесту безстрокова, і завершиться лише тоді, коли вбивця буде покараний. Тому вони зберуться ще раз перед наступним засіданням. І якщо це питання не вирішать, то підуть протестувати до обласної прокуратури.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ