Підтримати нас

У Херсоні презентують сайт-специфік перформанси «Червона лінія»

Автор статті
05 липня 2020 09:31
788
Поширити:

У середу, 8 липня, в  лекторії Urban CADу херсонцям презентують мистецькі дослідження місцевих перформерів* та фотографів.

Проєкт «Червона лінія» – це мистецьке дослідження міського простору, але не тільки. Терміном "червона лінія" в архітектурі та містобудуванні позначають  території, на яких заборонено будівництво. Це землі загального користування, призначені для руху пішоходів, озеленення та освітлення вулиць, для інженерних і транспортних комунікацій. Це спільний простір, «артерії» міста, які забезпечують вільне пересування та комфорт.

Проте ми говоримо не лише про зовнішні правила та норми, але й ще про свідомі самообмеження. Згадайте умови карантину: ми маємо тримати дистанцію, ми добровільно погоджуємося на обмеження заради спільної безпеки. Червона лінія – це про взаємодію з іншими, про повагу, про спільний добробут.Червона лінія всередині кожного з нас визначає межу, яку ми не маємо переступати” - пишуть організатори - Центр культурного розвитку "Тотем" на сторінці події у Фейсбуці.

Нам обіцяють презентувати результати візуалізації геометрії міста, його динаміку чи статику, можливості та обмеження, через власне відчуття учасників проєкту. Адже у сайт-специфіку власне тіло перформера є також частиною навколишнього простору. Відбувається одночасна взаємодія і з архітектурою міста, і з іншими людьми - з партнерами та випадковими глядачами.

Також на презентації пропонують обговорити проблеми встановлення в Херсоні тимчасових споруд, так званих малих архітектурних форм - кіосків та будок.  Тому що на розгляд найближчої сесії міськради (9 липня 2020) винесено проєкт рішення про мораторій на установку в Херсоні нових МАФів до прийняття комплексної схеми їх розміщення, тобто до тих пір, поки влада не розбереться, де їх можна ставити, на яких умовах і т.д.  Але це вже четвертий мораторій на МАФи, та вони як стояли, так і стоять.

Початок о 18.00. Вхід вільний.

*Терміном «сайт-специфік» називають будь-яку виставу, яка відбувається не в театрі. Цей жанр передбачає, що вистава створюється спеціально для конкретної локації, яка стає і декораціями, і частиною сюжету.

Перформанс - форма сучасного мистецтва, в якій твори складають дії художника або групи в певному місці і в певний час. Перформер - учасник перформансу.

P.S. Проєкт «Червона лінія» є частиною програми «Культура законності», яку адмініструє ЛМГО “Центр культурного менеджменту” і яка реалізується за кошти Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ