Підтримати нас

У Херсоні презентували проєкт містечка для жителів Криму

Автор статті
14 січня 2020 10:00
745
Поширити:

Проєкт житлового містечка для жителів АР Крим та внутрішньо переміщених осіб у Херсонській області презентував на селекторній нараді заступник голови ОДА Сергій Козир.

Він повідомив, що на сьогодні є можливість у короткий термін збудувати відповідне житло у м. Генічеськ, адже саме цей район прийняв значну кількість переселенців після незаконної анексії Криму та розташований найближче до окупованого півострова.

Про це повідомляє пресслужба ХОДА.

«На вільній від забудови земельній ділянці площею 4,5 га проєктною пропозицією передбачається будівництво 6 чотириповерхових двопід’їзних будинків на 336 квартир. Орієнтовна вартість проєкту – 160 млн грн. Зараз ми готуємо звернення до Міністерства розвитку громад та територій України, щоб отримати фінансову підтримку та розпочати необхідне для нашої області будівництво», – зазначив Сергій Козир.

Голова облдержадміністрації Юрій Гусєв наголосив, що житло для внутрішньо переміщених осіб з Криму – дуже важливий для Херсонщини проєкт, але необхідно розуміти джерела його фінансування.

«Реалізація проєкту дозволить створити якісні та сучасні умови життя для наших громадян, які тимчасово не можуть жити у себе вдома. Зараз ми вивчаємо усі можливі джерела фінансування, у тому числі з боку Уряду, аби розпочати зазначене будівництво вже в першій половині цього року», – зауважив Юрій Гусєв.

Представник Президента України в АР Крим Антон Кориневич зазначив, що люди, які заселяться і будуть проживати в цьому житловому комплексі, мають бути забезпечені робочими місцями.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ