Підтримати нас

У Херсоні поліцейські склали протоколи на батьків, чиї діти вчинили булінг у відношенні однокласника

Автор статті
29 лютого 2020 11:30
660
Поширити:

Факт булінгу стався в одному з навчальних закладів Херсона, де двоє 11-річних дітей вчинили знущання над однокласником.

Відео з цим фактом мати потерпілого хлопчика виклала в соціальну мережу. На це негайно відреагувала ювенальна поліція та провела перевірку даної інформації.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Херсонської області.

Про перебіг подій розповів начальник відділу ювенальної превенції ГУНП Ярослав Шанько.

- Коли у навчальному закладі стало відомо про факт знущання двома дітьми над однокласником, завуч по виховній роботі повідомила директору. Після чого у навчальному закладі було видано наказ про створення комісії з протидії булінгу, до складу якої трохи пізніше включили і працівників ювенальної превенції для всебічного розслідування цього неприпустимого факту та надання йому правової оцінки. Також дирекція школи направила письмові повідомлення про це в ГУНП та Управління освіти міста Херсона.

Сьогодні учасники комісії провели ретельну перевірку викладених у відео фактів, поспілкувалися з учнями та педагогічним колективом, після чого дійшли висновку – факт булінгу над 11-річним учнем підтвердився.

У відношенні батьків двох школярів, які знущалися над однокласником, складені адміністративні протоколи за ч.3 ст.173-4 «Булінг (цькування) учасника освітнього процесу» Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від двадцяти до сорока годин.

Також працівники поліції рекомендували адміністрації школи провести внутрішнє розслідування щодо можливого неналежного виконання службових обов’язків класним керівником. Також з учнями класу і педагогічним колективом ювенальні поліцейські провели профілактичні бесіди.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ