Підтримати нас

У Херсоні поліцейські допомогли жертвам домашнього насильства

Автор статті
23 березня 2020 16:15
666
Поширити:

За дві доби роботи працівники мобільної групи реагування на факти домашнього насильства ГУНП допомогли 7-ми жертвам сімейної тиранії, з яких 5 – діти.

На лінію «102» зателефонував 15-річний хлопець і повідомив, що батько виганяє його з дому та жорстоко ставиться до нього. На місці події поліцейські з групи реагування на факти домашнього насильства ГУНП виявили на вулиці неповнолітнього заявника та його батька. Чоловік пояснив, що син йому не рідний, тому він не бажає його виховувати і витрачати на нього гроші.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Херсонської області.

Матір хлопця в лікарні і не може про нього дбати, а через хворобу він потребує постійної уваги. Чоловік категорично відмовлявся пускати сина в будинок і сказав, що напише від нього відмову. Про подію поліцейські повідомили службу у справах дітей. Зважаючи на стан здоров’я хлопця та ставлення до нього батька, поліцейські відвезли підлітка в лікарню на обстеження. Подальша доля хлопця вирішиться після проведення необхідних перевірок.

24-річна херсонка потерпіла від дій свого 31-річного співмешканця. Жінка зателефонувала в поліцію і попросила захисту. Поліцейським з групи реагування на факти домашнього насильства ГУНП вона розповіла, що її обранець зловживає спиртним, періодично б’є її та проявляє агресію до їх спільної 5-місячної доньки. Жінка пояснила, що напередодні чоловік вкотре напився і порізав ножем двері у квартирі. Коли ж він пішов, вона вирішила звернутися в поліцію по допомогу. Дівчина також сказала, що вона сирота і їй ніде жити. Щоб уберегти матір з дитиною від небезпеки з боку чоловіка, правоохоронці відвезли їх в лікарню. Після обстеженні вони будуть поміщені у Кризовий центр для жертв домашнього насильства.

Від дій нетверезої матері постраждали троє її малолітніх синів. Поліцію до квартири, де мешкає ця родина, викликали сусіди. Вони поскаржилися, що жінка кричить та лізе у бійку з сусідкою, діти налякані та плачуть. Поліцейські з групи реагування на факти домашнього насильства ГУНП врегулювали конфлікт. У помешканні в той час знаходилися троє маленьких синів господарки. Діти були дуже налякані поведінкою матері, занедбані та голодні. У квартирі була антисанітарія. Жінка пояснила, що не вважає свою поведінкою неприпустимою. У відношенні матері поліцейські склали адміністративний протокол за ст.184 «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей» Кодексу України про адміністративні правопорушення. Про цю родину поліцейські повідомили службу у справах дітей.

Виклик про конфлікт між колишнім подружжям надійшов у поліцію вночі. На місці правоохоронці з’ясували, що 43-річний чоловік у стані алкогольного сп’яніння вдарив колишню дружину, з якою вони проживають в одному будинку. Жінка пояснила, що чоловік під дією алкоголю стає агресивним, б’є її та погрожує себе спалити. Працівники поліції склали у відношенні дебошира адміністративний протокол за ст.173-2 «Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ