Підтримати нас

У Херсоні поліцейські допомогли семи жертвам домашнього насильства

Автор статті
21 квітня 2020 11:00
669
Поширити:

Під час карантину працівники поліції спільно з іншими службами посилили заходи з протидії домашньому насильству.

У цілодобовому режимі допомогу потерпілим надають працівники мобільної групи з реагування на факти домашнього насильства ГУНП. Також вони проводять профілактичну роботу з домашніми кривдниками, які знаходяться на обліку, щоб не допустити повторних випадків домашнього насильства.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Херсонської області.

За вихідні дні до поліції звернулися 6 жінок, які стали жертвами психологічного насильства з боку чоловіків або співмешканців. Більшість цих конфліктів владналися після приїзду правоохоронців та проведення ними профілактичної роботи з кривдниками.

45-річна херсонка поскаржилася в поліцію на свого 47-річного колишнього співмешканця, який після розірвання їх стосунків категорично відмовлявся виїжджати з її квартири. На місці події працівники поліції виявили агресивного чоловіка, який висловлювався у відношенні жінки нецензурною лайкою та розкидав меблі у квартирі. Він не хотів залишати помешкання, адже намагався відновити стосунки. Оцінивши всі ризики. правоохоронці винесли кривднику терміновий заборонний припис та склали адміністративний протокол за ст.173-2 «Вчинення домашнього насильства» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Поліцейські допомогли ще п’ятьом жінкам, які стали жертвами психологічного насильства зі сторони законних чоловіків. У всіх випадках кривдники були у нетверезому стані та ображали дружин нецензурною лайкою у присутності дітей, намагалися вигнати жінок з дому. У відношенні домашніх тиранів поліцейські склали адміністративні протоколи та винесли їм термінові заборонні приписи, що передбачають заборону спілкування з постраждалими на деякий час. Поліцейські поінформували жінок про їх права та підказали, куди вони можуть звернутися за психологічною чи юридичною допомогою в разі необхідності.

Ще один терміновий заборонний припис, який передбачає заборону спілкування з постраждалою особою, поліцейські винесли 37-річному чоловіку, який чинив психологічне насильство у відношенні 32-річного брата. Кривдник пояснив, що ображав брата з виховною метою, адже той зловживає алкоголем і він хотів відучити його від шкідливої звички.

Шановні громадяни! Якщо Ви стали жертвою домашнього насильства, в жодному разі не замовчуйте такі випадки та не соромтеся про них розповісти. Обов’язково звертайтеся по допомогу до поліції за номером «102». Поліцейські обов’язково відреагують та допоможуть!

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ