Підтримати нас

У Херсоні підписали меморандум про взаєморозуміння

Автор статті
11 лютого 2020 12:00
685
Поширити:

Меморандум про взаєморозуміння щодо сталого розвитку підписали Програма розвитку ООН в Україні, Херсонська обласна державна адміністрація та Херсонська обласна рада.

Документ передбачає співпрацю між сторонами-партнерами задля сталого розвитку Херсонської області за трьома напрямами – економічним, соціальним та екологічним – на регіональному та місцевому рівнях.

Про це повідомляє Департамент з питань внутрішньої та інформаційної політики ХОДА.

Після підписання меморандуму голова облдержадміністрації Юрій Гусєв зазначив, що обласна влада готова працювати над спільною реалізацією важливих проєктів, що стосуються нашого регіону.

«Херсонщина має багато потреб і багато можливостей. Ми працюватимемо над досягненням тих цілей сталого розвитку, які Україна визначила для себе. Це і доступ до якісної медицини, покращення інфраструктури, розвиток ЦНАПів. Докладемо зусиль, щоб наш регіон став лідером у досягненні цих цілей», - наголосив Юрій Гусєв.

Історія співпраці Програми розвитку ООН та Херсонської області розпочалася ще у 2008 році, коли було підписано перший меморандум про взаєморозуміння.

Постійна представниця ПРООН Дафіна Герчева під час заходу повідомила:

«За цей час ми втілили велику кількість успішних проєктів у сфері сталого розвитку, енергоефективності, подолання бідності та посилення демократичного врядування у регіоні».

На Херсонщині вже реалізовано проєкти ЄС/ПРООН, зокрема «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень» та «Місцевий розвиток орієнтований на громаду» (МРГ), що фінансувався Європейським Союзом та впроваджувався ПРООН в Україні протягом 2008 – 2017 років.

Для довідки. Програма розвитку ООН є провідною операційною агенцією Організації Об’єднаних Націй на рівні країни, яка працює з партнерами у численних країнах з метою сприяння сталому розвитку, подоланню бідності, розширенню прав і можливостей жінок, ефективному врядуванню та верховенству права.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ