Підтримати нас

У Херсоні перевірили пляж у Гідропарку

Автор статті
29 травня 2020 05:00
727
Поширити:

28 травня готовність пляжів «Південний» та «Потьомкінський», що в Гідропарку, обстежила міська комісія з перевірки готовності місць масового відпочинку людей на водних об’єктах міста Херсон.

Комісія складається з представників Херсонської міської ради, Департаменту ЖКГ Херсонської міської ради, служби МНС, фахівців Держпродспоживслужби та депутатів міської ради, повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

Керівник міського комунального підприємства «Гарантія» Ігор Семенчев розповів, що пляж активно прибирають, очищують не лише пісок, а й прибережну зону від водоростів. Рятувальний пост працюватиме весь літній період, також рятувальники дослідили дно – нічого, що б загрожувало життю людей, там не виявили. Для надання допомоги відпочивальникам на пляжі працює медичний пункт.

На пляжі функціонує 3 фонтанчики з питною водою, встановлені кілька душових і місця для перевдягання.

Також оновлено вбиральню, якою можуть користуватись і люди з особливими потребами. Ще в наявності кабінки біотуалетів.

"Ми побачили, що на пляжі витримуються всі необхідні санітарні норми. У вбиральні, окрім мила, наявний антисептик. Кількість урн достатня, є контейнери для збору сміття. Є договір на вивезення цього самого сміття. Херсонський обласний лабораторний центр МОЗ брав проби річкової води – вони в нормі. Щодо того як працюватимуть пляжі , враховуючи ситуацію з COVID-19, то конкретних рекомендацій від головного державного санітарного лікаря України ще немає," – зазначив начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Тарас Година-Арюпін.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ