Підтримати нас

У Херсоні може з'явитися новий сквер

Автор статті
10 березня 2019 07:00
625
Поширити:

Мешканці мікрорайону Таврійського вже два роки борються за збереження зеленої зони на розі проспекту 200-чя Херсона та вулиці Карбишева. 9 березня, люди збирали підписи за те, щоб влада надала даній території статус скверу та назвати його на честь загиблих у зоні АТО військового Нацгвардії Сергія Стадника та бійця батальйону «Херсон» Павла Мазура.  

Днями з’явилася інформація, що ПП «Геолікс» отримано містобудівні умови на збір проектної документації, а відтак вже незабаром, після виданої декларації на початок робіт, на зеленій зоні може з’явитися будівельний паркан. Люди кажуть, що цього ніяк не можуть допустити і тому вийшли на збори, повідомляє ПІК.

"Це єдина зелена зона у всьому мікрорайоні, більше нікуди вийти прогулятися батькам з малими дітьми. Як можна взяти і знищити такий красивий куточок, з деревами і гральним майданчиком?", – зазначила мешканка багатоповерхівки Тетяна Гладка.

На зборах постановили – ініціативна група від мешканців піде на чергове засідання сесії міської ради, де вимагатиме депутатів втрутитися в ситуацію. Сесія відбудеться не раніше середини квітня. Нагадаймо, свого часу міськрада вже розривала договір оренди з «Геоліксом» про оренду землі, але забудовник дане рішення оскаржив у суді. Радник міського голови Михайло Линецький каже, що з даної ситуації вихід один – таки судитися. Треба відмінити рішення міської ради про виділення в оренду земельної ділянки, прийняте ще в 2008-му році, позаминулим депкорпусом.

"Відкинувши емоції, у забудовника серйозна, сильна правова позиція, на жаль, завдяки рішенню, прийнятому у 2008 році. Процедура відміни рішення міської ради можлива лише в судовому порядку, і терміни не важливі", - радник Херсонського міського голови Михайло Линецький.

Міський голова Володимир Миколаєнко має дати доручення вивчити доцільність судового позову міської ради щодо відміни свого ж рішення – впевнені мешканці. Позаяк землю в оренду відвели з порушеннями, наприклад, без громадських слухань, які тоді входили до процедури виділення землі під забудову. 

Після зборів мешканці прилеглих будинків влаштували суботник на зеленій зоні, для якої хочуть домогтися статусу скверу. Тепер тут з’явилися лавки. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ