Підтримати нас

У Херсоні хочуть створити культурний центр для людей похилого віку

Автор статті
07 квітня 2017 12:34
669
Поширити:

Проект рішення про це з’явився 5 квітня на офіційному сайті Херсонської міської ради.

Повна назва – комунальний заклад «Херсонський міський центр культури і дозвілля «Золота осінь».

Як сказано у пояснювальній записці, протягом багатьох років у Херсоні не існує жодного закладу, підпорядкованого міській раді, на базі якого стало б можливим задовольнити потреби особливо вразливої категорії мешканців міста – пенсіонерів (перш за все людей похилого віку).

А створення подібного культурного центру «забезпечує утвердження в громади традицій уважливого ставлення до осіб похилого віку, відродження, збереження й розвиток національної культури та мистецтва, задоволення потреб зазначеної категорії мешканців міста у самодіяльній творчості, організації їх змістовного відпочинку й дозвілля. Заклад є власністю територіальної громади міста Херсона».

Розташувати його пропонують на базі колишньої дитячої поліклініки № 1 Херсонської клінічної лікарні ім. Афанасія і Ольги Тропіних, що розташована за адресою Суворова,37.

Проектом штатного розпису закладу передбачені – директор, заступник директора з адміністративно-господарської діяльності, керівник аматорського колективу, 2 акомпаніатори, організатор культурної діяльності та дозвілля, двірник, прибиральник, робітник. Фонд заробітної плати на рік складатиме 524 172 грн. А от сам центр буде неприбутковим закладом.

Підпорядковуватися «Золота осінь» буде міському управлінню культури, а директора закладу призначатиме міський голова.

Основними завданнями культурного центру в статуті прописані:
надання комплексу послуг, які забезпечуватимуть якнайповніше задоволення запитів і потреб такої категорії населення міста, як пенсіонери (люди похилого віку), в організації їх змістовного відпочинку; задоволення духовних та естетичних потреб пенсіонерів, залучення їх до членства в різноманітних клубах за інтересами.

Розглянути та визначитися із цим питанням депутати мають на квітневій сесії, що запланована на 28 число.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ