Підтримати нас

У Херсоні через «формулу Штайнмайера» вимагають скликання позачергової сесії облради

Автор статті
25 жовтня 2019 08:45
655
Поширити:

Перед будівлею Херсонської обласної держадміністрації на площі Свободи 24 жовтня відбулася чергова акція протесту проти імплементації Україною так званої «формули Штайнмайера». 

У заході взяли участь активісти Національного корпусу і Народної самооборони Херсонщини. Нагадаємо, на пленарному засіданні чергової сесії облради, яка відбулася 18 жовтня, депутати не прийняли звернення до президента та Верховної Ради про недопущення підписання Україною угоди за «формулою Штайнмайера». Таким чином, основною вимогою протестантів було  скликання позачергової сесії обласної ради.

 

Активісти заблокували вхід-вихід в ОДА, викликаючи на розмову під час відсутності губернатора Юрія Гусєва, котрий вирушив до Києва, хоча б його заступника. За кілька хвилин до мітингувальників вийшов заступник голови ОДА Вадим Чабан.

Він вислухав вимоги протестуючих і пообіцяв передати їх губернатору. Крім того, заступник підкреслив, що питання скликання позачергової сесії облради відносяться до компетенції керівництва саме цього органу, отже, з цього приводу необхідно звертатися до голови облради Владислава Мангера, його заступниів та депутатів. Також Чабан підписав звернення до Президента, складене представниками херсонського Штабу опору капітуляції.

У свою чергу, активісти заявили, що наступного тижня будуть вимагати від Мангера скликання позачергової сесії облради щодо прийняття «штайнмайерівського» звернення.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ