Підтримати нас

У Херсон приїде американський кінорежисер

Автор статті
28 січня 2020 12:00
692
Поширити:

З 8-го по 11-го лютого в Херсоні відбудуться покази та зустрічі в рамках Фестиваля американського кіно “Незалежність”.

Відкриє фестиваль у нашому місті показ стрічки “Нуль відсотків” кінорежисера Тіма Скусена (Tim Skousen). Фільм пропонує глядачам пильний погляд на програму вищої освіти в тюрмі суворого режиму Сінґ-Сінґ. Стрічка показує, що студенти, які отримали стипендію від організації Hudson Link, – це чоловіки, які зрозуміли величезний вплив заподіяних злочинів на життя – їхні власні та інших людей. І хоча їм залишається ще багато років у в'язниці, ми одразу бачимо, що єдиною їхньою надією на спокуту й продуктивне життя є старанність у самотрансформації. За організацією Hudson Link стоять чоловіки, які свого часу теж відбули термін у в'язниці, – які безпосередньо пережили розумову та емоційну реабілітацію, і знають, який вплив це мало на них, їхні родини та знайомих. Назва фільму «Нуль відсотків» означає, що жоден випускник Hudson Link не був повторно засуджений та ув'язнений, відбувши перший термін. Зважаючи на загальнонаціональну статистику, що свідчить про 60-відсотковий показник рецидивізму, «Нуль відсотків» переконливо доводить, що програма Hudson Link має довготривалі й позитивні ефекти.

На показ у нашому місті кінорежисер приїде особисто і зможе відповісти на питання глядачів.

Фестиваль американського кіно “Незалежність” (AIFF) уже 10 років щорічно проходить у Києві та регіонах. AIFF було започатковано за ініціативою Посольства США в Києві у листопаді 2011 року. Фестиваль динамічно поєднує американські ігрові й документальні фільми, які розповідають історію Америки, висвітлюючи її розмаїття і цінності й демонструючи силу незалежної думки і свободи слова. Це не тільки фестиваль, а й форум для дослідження потенціалу видатних фільмів, які можуть змінювати світ, і здатності кінематографістів розглядати найважливіші суспільні проблеми через призму мистецтва.
Перший раз фестиваль завітав у Херсон у липні 2017-го року, у рамках фестивального спецпроекту “Кінобус”. Тоді покази відбулися в стінах уже закритого громадсько-культурного центру Kherson Art Hub.

Місце відкриття: Херсонський Державний будинок художньої творчості, вул.Суворова, 3. Початок о 17:30.
Вхід вільний

Довідково: Тім Скусен – кінематографіст та режисер рекламних відео, відзначений нагородами. На одній із найпрестижніших рекламно-виробничих студій у світі – Moxie Pictures – Скусен як режисер створив відео для компаній Nike, Microsoft, Sprint, Coca-Cola, Snapple, Nestle тощо. Він здобув «Бронозового лева» на фестивалі «Каннські леви» за документальний серіал про шкільний американський футбол на замовлення компанії Cellular South у 2009 році. Його перший повнометражний фільм «Банда снігової людини» завоював Приз глядацьких симпатій на фестивалі «Слемденс» у 2006 році, і того ж року – нагороду за найкращу режисуру на фестивалі Aspen Comedy Arts. Його останній наразі документальний фільм під назвою «Нуль відсотків» (нещодавно придбаний каналом HBO) здобув низку нагород на багатьох фестивалях, зокрема, приз за найкращу режисуру він отримав у Лас-Веґасі, Брекерінджі, Вейлі, Арлінґтоні, Охаї, а також на кінофорумі Urbanworld. На Даллаському МКФ він здобув престижну нагороду «Срібне серце». Тім Скусен зростав в Америці, на Багамах, у Чилі та Великій Британії, а тепер живе в штаті Юта разом із родиною. Кіноосвіту здобув в Університеті Бріґема Янґа.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ