Підтримати нас

У Казахстані викрали українську правозахисницю

Автор статті
15 лютого 2019 07:29
713
Поширити:

У Астані, столиці Казахстану, невідомі, які назвалися працівниками міграційної служби, викрали українську правозахисницю Людмилу Волошину. Жінку забрали з її номеру в готелі "Комфорт" та відвезли у невідомому напрямку. 

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила правозахисниця, волонтерка Італійської федерації з прав людини Наталя Панченко, пише Центр інформації про права людини.

Волошина приїхала до Казахстану в складі Італійської федерації з прав людини як незалежна спостерігачка. Зокрема, вона слідкувала за судом над місцевою активісткою Айгуль Агберди. Айгуль звинувачують у причетності до руху "Демократичний вибір Казахстану" та відкрили справу за "пропаганду або публічні заклики до насильницького повалення влади".

Перед викраденням Волошина спілкувалась із суддею, який розглядає справу Агберди. Він пожалівся правозахисниці на тиск та розповів про те, що його намагалися збити автомобілем.

 

За інформацією Панченко, чоловіки, які відрекомендувалися працівниками міграційної служби та забрали жінку, не показали документів, а також у грубій формі перервали дзвінок, який вона намагалася здійснити перед викраденням. Наразі місце перебування Волошиної невідоме. Друзі правозахисниці припускають, що її затримали працівники Комітету національної безпеки Казахстану. 

Згодом стало відомо, що в Астані зникло ще двоє людей, які приїхали як спостерігачі в складі Італійської федерації з прав людини, – Валерій Явтушенко та адвокат Толеген Шаіков. Їх, за інформацією правозахисниці Людмили Козловської, затримали дорогою до українського консульства. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ