Підтримати нас

У Каланчаку перевищення рівня небезпечних речовин не виявлено - ДСНС

Автор статті
13 вересня 2018 05:49
642
Поширити:

Херсонські рятувальники мінімізують негативні наслідки погіршення екологічної ситуації в області та надають допомогу населенню.

З метою мінімізації негативних наслідків екологічної ситуації на території Каланчацького та Чаплинського районів Херсонської області, надання допомоги населенню підрозділами ДСНС України проводяться запобіжні заходи:

  • цілодобовий моніторинг стану ситуації в регіоні;
  • розгорнуто два пункти надання допомоги населенню поблизу Контрольних пунктів в’їзду, виїзду Каланчак та Чаплинка, де забезпечено цілодобове чергування особового складу;
  • 12 вересня хіміко-радіометричною лабораторією Міжрегіонального центру швидкого реагування проведено хімічну розвідку в смт Каланчак. За результатами експрес аналізу перевищення рівня небезпечних речовин не виявлено.
  • проведено дегазацію території спеціальною технікою відкритих ділянок та дахів будівель КПВВ «Каланчак», КПВВ «Чаплинка» на площі 2, 5 га та ділянок автодоріг у смт Каланчак (оброблено автодороги протяжністю 23 км).
  • Всього з початку робіт оброблено 318 км автодоріг та 5 га території та будівель КПВВ «Каланчак» та КПВВ «Чаплинка».
  • створено необхідний резерв сил та засобів.

Засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій відбудеться 13 вересня, повідомляє пресс-служба ГУ ДСНС України у Херсонській області.

Відповідно до наданої інформації буде прийняте рішення про подальший хід робіт у зоні, що постраждала від хімічних викидів.

IMG-76a11be4c00c2a90ca92044a2fa52bb2-V.jpg

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ