Підтримати нас

У Каланчаку чоловік намагався затримати крадіїв, які хотіли обікрасти будинок

Автор статті
04 серпня 2019 07:27
443
Поширити:

До поліції Херсонщини надійшло повідомлення від жителя Каланчаку про те, що він почув постріли в сусідньому будинку.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Поліцевські з'ясували, що вранці два чоловіка вирішили проникнути в один з будинків та щось вкрасти звідти. 56-річний господар будинку прокинувся від шуму, вийшов на подвір’я та побачив незнайомців, які перелізали у двір через паркан. Він почав переслідувати зловмисників. Намагаюсь їх затримати, чоловік схопив рушницю, яка знаходилась вдома, і зробив постріл у бік зловмисників.

Особи підозрюваних встановлені. Ними виявились 29-річний та 16-річний місцеві мешканці, молодший з яких раніше судимий за майнові злочини. Поліція з метою перевірки вилучила гладкоствольну мисливську рушницю, гільзи, патрони та дозвіл на зброю, дійсний до 2021 року. 

За фактом замаху на крадіжку відкрите кримінальне провадження (ст.15, ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України). Стосовно господара будинку, то відповідно до ч. 5 ст.36 Кримінального кодексу України «Необхідна оборона» в його діях не вбачається обставин, що тягнуть за собою кримінальну відповідальність, так як чоловік захищав своє житло від протиправного насильницького вторгнення у житло групи осіб.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ