Підтримати нас

У Каховці бешкетував фанат "русского мира"

Автор статті
26 липня 2016 03:25
593
Поширити:

"Таке відчуття, ніби мені плюнули в душу", - зізнаються каховчани, яких зачепила за живе історія з офіцером запасу Військово-Морських сил України, котрий в ніч з неділі на понеділок примудрився зірвати український прапор на автостанції Каховка, розірвав його, влаштував бійку і чинив супротив працівникам поліції.

Сьогодні під стінами прокуратури у Каховці о 12.00 активісти планують влаштувати пікет з вимогою притягнути до відповідальності цього офіцера. Також вони планують підготувати і відправити звернення до Міноборони з вимогою позбавити всіх військових звань цього покидька.

Як повідомив адвокат Сергій Яковенко, "рано вранці поліція затримала Уса Олександра і Подоляку Ігоря за якусь бійку на автостанції... Виявилось, що ці двоє ганьбили Україну, погрожували "русским миром", зняли і розірвали Державний прапор, при цьому запевняючи, що скоро там буде висіти прапор Росії...поки що 136 гривен штрафу в суді за злісну непокору поліцейським...".

Олександр Сергійович Ус - уродженець Каховки, 1981 року народження. Служив у ВМС України, присягав народу України. У 2008 році звільнився з ВМС у званні "капітан-лейтенант". Після цього довгий час служив у миротворчих силах перекладачем в Іраку. Останній час проживає в окупованому Севастополі. Має українське і незрозуміло яким чином отримане російське громадянство. Мріє про криваву бійню у Каховці і приєднання Херсонської області до складу Російської Федерації.

Можливо, деяка інформація в попередньому абзаці в чомусь потребує уточнень, однак Олександр Ус залишається офіцером запасу.

Щодо цього інциденту небайдужі каховчани вже звернулися на гарячу лінію СБУ і очікують реакції.

ДОПОВНЕННЯ. Щойно повідомили, що Олександр Ус служить у підрозділі СОБР - специальный отряд быстрого реагирования МВД Российской Федерации https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%9E%D0%91%D0%A0
Тож питання - яким чином офцер запасу ВМС України, громадянин України потрапив до цього СОБРу і яким чином перетнув адміністративний кордон між окупованим Кримом і Херсонською областю, і що він взагалі робить у Каховці. Можливо, збирає однодумців щоб вчинити у нашому місті масові вбивства українців заради приходу "руського миру" і Владіміра Путіна на каховську - українську землю?

Oleh Baturin
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ