Підтримати нас

У Каховці поліцейський, рятуючи дітей, був змушений застрелити бійцівського пса

Автор статті
25 травня 2021 12:35
861
Поширити:

Правил утримання домашніх тварин багато громадян дотримуються або не дуже охоче, або не дотримуються зовсім. Нерідко можна зустріти на вулиці людину з собакою загрозливого вигляду, на якій немає намордника. Особливо небезпечні собаки бійцівських порід: їх навіть можна порівняти зі зброєю.

Черговий інцидент, пов'язаний із бійцівськими псами, трапився вчора в Каховці. Місцева мешканка зателефонувала в поліцію і повідомила: на вулиці серед білого дня собака покусала її дев'ятирічного сина.

На місце виїхала група оперативників. Вони почали допитувати заявницю й хлопчика і раптом побачили, як до них, благаючи про допомогу, біжать малолітні діти, за якими мчать дві собаки породи боксер. Розлючені тварини кидалися не тільки на дітей, а й на одного з поліцейських, який вирішив застосувати табельну зброю.

Одну з собак правоохоронець застрелив, інша втекла.

Поліція встановила особу господаря собак, той пояснив, що вони втекли з двору.

Нині вирішується питання про притягнення чоловіка до відповідальності за ст.154 КУпАП “Порушення правил тримання собак і котів”.

За словами начальника поліцeйського відділeння Каховки Віктора Попова, поліцeйський, згідно з ч.13 ст.46 Закону України “Про Національну поліцію”, використав табельну вогнепальну зброю, двічі вистріливши по тваринах, які загрожували життю і здоров'ю поліцейського та дітей. Внаслідок пострілів ніхто з людeй нe постраждав. За фактом використання співробітником поліції табельної зброї призначена службова пepeвipка. 

Хлопчику, який постраждав від собаки, надано необхідну медичну допомогу.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ