Підтримати нас

У Гройсмана хочуть злити 24,7 мільйона на сайт «управління знаннями» чиновників

Автор статті
05 липня 2018 08:41
597
Поширити:

Кабінету міністрів запропоновано для відбору кандидатів на державні посади створити Всеукраїнський центр оцінювання та професійного навчання, а також виділити в 2018 році на його діяльність 24,72 млн грн.

Відповідний проект розпорядження на засідання уряду 3 липня вніс міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко, пише сайт НашіГроші.

В пояснювальній записці до розпорядження вказано, що ініціатором створення центру стала Національне агентство з питань державної служби (НАДС). Вона запропонувала реформувати підпорядкований їй Всеукраїнський центр підвищення кваліфікації держслужбовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування в нове утворення. На думку НАДС, реорганізація допоможе оптимізувати підготовку та проведення оцінювання кандидатів на посади, та врешті розвантажить центральні органи влади в  процесі проведення кадрових конкурсів.

Загальний бюджет Центру в 2018 році складе 24,72 млн грн., ці кошти будуть передані від Господарсько-фінансового департаменту Секретаріату Кабінету міністрів. З цієї суми НАДС отримає 17,32 млн грн., а решту 7,40 млн грн. буде повернуто департаменту Секретаріату Кабміна для модернізації Єдиного веб-порталу органів влади.

В додатках до розпорядження вказано, що Єдиним веб-порталом органів влади в Україні є урядовий портал kmu.gov.ua, який було модернізовано в 2017 році. Але, на думку розробників, застарілими залишаються сайти органів влади, що розміщені на урядовому порталі. Також потребує модернізації сам портал, який планують зробити платформою для громадських обговорень та публікації нормативних актів.

Саме на роботи з сайтом Кабміну заплановано витратити 7,40 млн грн.

Бюджет модернізації Єдиного веб-порталу влади

НАДС також витратить гроші на створення порталів. Заплановано доопрацювати сайт-вакансій career.gov.ua, і на це заплановано 1,54 млн грн. Також заплановано створити портал управління знаннями MarketPlace, на шо буде витрачено 2,65 млн грн. Ще за 1,35 млн грн заплановано створити окремий веб-портал з динстанційного навчання для підвищення кваліфікації чиновників, в тому числі через он-лайн курси. За самі курси заплановано заплатити ще 1,60 млн грн.

Крім того, новому центру планується закупити комп’ютерів та оргтехніки на 5,18 млн грн., на капітальний ремонт приміщення витратять ще 3,89 млн грн.

Проект розпорядження всі відповідні міністерства погодили без зауважень.

НАДС очолює Костянтин Ващенко, який також є професором НПУ ім. Драгоманова. Приватний навчальний заклад його дружини Тетяни Андрущенко – «Інститут екології, економіки та права» орендує в центрі Києва приміщення Національного педагогічного університету імені Драгоманова за цінами, що 20 разів нижчі від ринкових. Очолює НПУ ім. Драгоманова її батько – Віктор Андрущенко.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ