Підтримати нас

У Херсоні знову виявили токсичні дитячі іграшки

Автор статті
16 листопада 2021 14:00
1,191
Поширити:

Як свідчить практика, далеко не кожен виробник іграшок у сучасному бізнесі "грає" за правилами. Іншими словами – нерідко на полицях наших магазинів та на ринкових лотках можна зустріти іграшкові вироби, які не відповідають певним параметрам з охорони здоров'я та можуть нашкодити дитині.

Досить часто інформація про чергову партію “токсичних” іграшок потрапляє і до херсонських ЗМІ.

Зокрема, як повідомляється на сайті Херсонської міської ради, днями під час чергового рейду торговими точками обласного центру фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в області виявили низку іграшкових виробів, які можуть завдати шкоди здоров'ю дітей.

Так, у зоні уваги інспекторів опинилися:

  1. Ігровий набір праска ТМ «KEENWAY», елемент ігрового набору (праска) за показниками екологічної та хімічної безпеки (вміст кадмію) не відповідає вимогам Технічного регламенту обмеження використання деяких небезпечних речовин в електричному та електронному обладнанні.

  2. Дитяче брязкало мобільний телефон на батарейках Phone Toy, за показником хімічної та екологічної безпеки (вміст свинцю) теж не відповідає вимогам Технічного регламенту обмеження використання деяких небезпечних речовин в електричному та електронному обладнанні.

  3. Іграшка “Розумний телефон”, ТМ «Країна іграшок», країна походження: Китай. За показниками екологічної та хімічної безпеки (вміст свинцю) не відповідає вимогам Технічного регламенту обмеження використання деяких небезпечних речовин в електричному та електронному обладнанні.

Повідомлення про нехарчову продукцію, яка становить високий ризик та/або не відповідає встановленим вимогам, розміщено на офіційному вебсайті Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, у колонці-розділі для інформування споживачів. 

При виявленні дитячої продукції, що не відповідає встановленим вимогам, фахівці просять звертатися до Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області,  Херсон, вул. Перекопська, буд. 17, тел. (0552) 32-17-36, (0552) 26-26-43; Управління захисту споживачів: м. Херсон, вул. Старообрядницька (Комсомольська), 34, тел. (0552) 26-36-06, 0913319890.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ