Підтримати нас

У Херсоні затримали ще одного агента російської розвідки

Автор статті
16 серпня 2021 14:00
1,065
Поширити:

Служба безпеки України викрила в Херсоні ще одного агента Російської Федерації, який передавав відомості Головному управлінню Генерального штабу Збройних сил РФ. Минулого місяця контррозвідники викрили на Херсонщині цілу агентурну мережу сусідньої держави й затримали двох осіб - колишнього та діючого співробітників СБУ. Цього разу в державній зраді звинувачують 64-річного жителя обласного центру, колишнього військовослужбовця збройних сил Радянського Союзу.

Контррозвідка встановила, що цей чоловік збирав відомості про схему охорони та облаштування одного зі стратегічних об’єктів критичної інфраструктури регіону*;

  • ідентифікував представників спеціальних служб України;
  • передавав дані про громадян, які могли б бути потенційними об’єктами для вербування.

А також передавав відомості про політичних діячів області, персональні дані військовослужбовців ЗСУ, які проходять службу у військових частинах області та військових пенсіонерів, стан об`єктів стратегічного значення та військових частин.

За офіційною інформацією, чоловік працював на сусідню державу з ідеологічних міркувань.

Суддя Херсонського міського суду Херсонської області Галина Радченко ухвалила затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 8 жовтня 2021 року з правом вийти під заставу в розмірі 2 млн 379 тис. гривень.

У судовому засіданні підозрюваний заперечував причетність до злочину, але від пояснень відмовився.

Під час обшуків за його місцем проживання виявлено та вилучено засоби зв’язку, комп’ютерну техніку, предмети, схожі на зброю, боєприпаси і вибухову речовину.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Херсонській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Читайте також:

Затримано співробітника херсонського СБУ, який “зливав” інформацію російським спецслужбам | Правда з фактичними помилками

Колишня “балакуча” співробітниця херсонського СБУ пішла на угоду з прокуратурою і вже на волі

Сепары поднимают головы

*Об’єкти критичної інфраструктури — підприємства та установи (незалежно від форми власності) таких галузей, як енергетика, хімічна промисловість, транспорт, банки та фінанси, інформаційні технології та телекомунікації (електронні комунікації), продовольство, охорона здоров'я, комунальне господарство, що є стратегічно важливими для функціонування економіки і безпеки держави, суспільства та населення, виведення з ладу або руйнування яких може мати вплив на національну безпеку і оборону, природне середовище, призвести до значних матеріальних та фінансових збитків, людських жертв.

Більше новин Херсона читайте в нашому Телеграм-каналі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ