Підтримати нас

У Херсоні відбудеться вечір пам'яті депортації кримських татар

Vgoru
Автор статті
07 травня 2021 05:43
1,027
Поширити:

Вечір-реквієм, присвячений вшануванню пам’яті трагічних подій, що сталися з кримськотатарським народом 18 травня 1944 року, відбудеться у суботу, 15 травня, у  Херсоні.

77 років тому сотні тисяч кримських татар в одну ніч були депортовані з Криму. Без речей, без розуміння, куди їх везуть. Всіх просто зганяли на площі, а потім саджали у вагони для худоби.

Зараз це страшно навіть уявити, але не можна забувати. У дев'яності багато хто повернувся до Криму. І до  сьогодні кримські татари живуть і в Херсонській області також.

“Цього вечора ми хочемо пригадати почуття та біль народу, що пережив геноцид. Мовою мистецтва поговорити про єдність, людяність та підтримку. Про спільні можливості і досягнення”, - повідомляють організатори.

Спеціальна подія буде створена режисером Владом Троїцьким та пройде в центрі Херсона - на площі Свободи. Участь у події приймуть етногурт ДахаБраха та співачка Джамала, а також кримськотатарські хореографічні колективи.

Вечір-реквієм “Пам'ятаємо!” організовано Благодійною Організацією «ККСЦ «Куреш» спільно з ГО “ГОГОЛЬFEST”, Агенцією США з міжнародного розвитку USAID, та за підтримки ГО “Нова генерація”.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ