Підтримати нас

У Херсоні укрупнять “три кити” комунального господарства

Автор статті
20 грудня 2021 15:30
1,024
Поширити:

Уже багато років херсонці користуються послугами тих комунальних підприємств, без яких важко уявити обласний центр.

Це КП “Херсонміськсвітло”, яке займається експлуатацією, технічним обслуговуванням та ремонтом місцевих мереж зовнішнього освітлення, світлофорних об'єктів та електричного обладнання, будівництвом ліній зв'язку та енергопостачання тощо.

Це КП "Херсонкомунтранссервіс", що займається пасажирськими перевезеннями на автобусних маршрутах, і це КП "Херсонелектротранс", що перевозить пасажирів і тролейбусами, і автобусами.

Але, як стало відомо після пленарного засідання чергової сесії Херсонської міськради, яке відбулося 16 грудня, відтепер перші з двох перелічених вище підприємств припинять своє існування та “зіллються” з третім – “Херсонелектротранс”. За відповідне рішення проголосувала більшість депутатів.

У пояснювальній записці до проєкту рішення, який подав народний обранець В'ячеслав Бєлковський, зазначається:

“Зараз зазначені комунальні підприємства (маються на увазі КП “Херсонміськсвітло” та КП “Херсонкомунтранссервіс” - прим. автора) здійснюють свою роботу окремо та незалежно одне від одного, внаслідок чого дещо сповільнюються темпи їх розвитку та знижуються показники ефективності та результативності діяльності”.

У зв'язку з цим депутат запропонував реорганізувати всі ці три підприємства шляхом об'єднання у КП “Херсонелектротранс”, яке буде правовласником усього майна, прав та обов'язків юридичних осіб.

Цікаво, що жодних конкретних даних, чому саме темпи розвитку підприємств знизилися і чому вони перестають бути ефективними, у проєкті рішення зазначено не було. Таким чином, важко вникнути в ці процеси, не маючи жодних цифрових статистичних відомостей.

Хай там як, із цим рішенням, можна сказати, закінчується ціла епоха у комунальному господарстві міста. Залишається лише спостерігати, наскільки воно дозволить “Херсонелектротрансу” вийти на новий рівень ефективності та чи здатне підприємство забезпечити всі напрямки діяльності, які раніше розподілялися між трьома КП. Також хвилює доля робітників “Херсонміськсвітла” та “Херсонкомунтранссервісу”: слід чекати, що всі вони залишаться при своїх робочих місцях і збережуть, принаймні, колишню заробітну плату.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ