Підтримати нас

У Херсоні тестуватимуть електронний квиток у маршрутках та тролейбусах

Автор статті
21 жовтня 2021 13:30
1,079
Поширити:

У Херсонській міськраді оголосили про старт відбору кандидатів на тестування системи електронного квитка у міському транспорті.

Займається відбором спеціально створена робоча група, яку очолив в.о.заступника міського голови Юрій Стельмашенко. За його словами, комісія розглянула п’ять заявок, наданих підприємствами. 

Але тільки дві з них будуть рекомендовані для впровадження е-квитка у тестовому режимі, оскільки погодилися робити це повністю власним коштом. 

Запускати тестовий режим планують на чотирьох комунальних маршрутах – на двох тролейбусних та на двох автобусних. Тестувати систему в херсонському громадському транспорті будуть після виходу міста із “червоної” карантинної зони. 

Нагадаємо,  спочатку в міськраді не планували оголошувати конкурс, а хотіли одразу обрати підрядника системи електронного квитка. На це невідомій фірмі з міського бюджету мали виділити близько 5,6 мільйона гривень. Після обурення активістів ці плани провалилися й чиновники погодилися на відбір кандидатів за конкурсом і без виділення грошей з бюджету.

Ідею обрати підрядника е-квитка без конкурсу запропонував Борис Вейшторт на засіданні комісії з питань конкурентоспроможності, сталого розвитку, підприємництва, транспорту, зв'язку та торгівлі. Після анексії Криму він працював на окупаційну владу. На початку 2021 року Вейшторт декілька днів пробув помічником Херсонського міського голови Ігоря Колихаєва.

Зараз він входить до робочої групи й на громадських засадах допомагає Юрію Стельмашенку та іншим обирати фірму, яка впровадить електронний квиток у херсонських тролейбусах і маршрутках. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ