Підтримати нас

У Херсоні та області шкідники масово знищують дерева. Введено карантин

Автор статті
01 вересня 2021 05:30
1,327
Поширити:

Нашестя одразу двох видів шкідників знищують дерева в Херсоні та області. Сосни Олешківського лісу поруділи через звичайного пильщика соснового, який об’їдає хвою.

Боротися з цим шкідником ефективно на другий або третій тиждень його життя. Проте в Україні немає сертифікованого біологічного засобу боротьби з пильщиком сосновим ("Вірін-ЗСП"). Про це повідомив депутат Херсонської районної ради Станіслав Трошин на свої сторінці у Фейсбуці. Препарат припинили виготовляти ще у 2016 році. Так зараз виглядають сосни в Олешківському лісі. 

Звичайний пильщик сосновий

За підрахунками обласного управління лісового та мисливського господарства, пошкоджено близько 3 тисяч гектарів унікального рукотворного лісу Херсонщини. 

Інший шкідник, який з’їдає листя на деревах, обплітаючи гілки щільним білим павутинням - гусінь білого американського метелика. Шкідників виявили у Великій Лепетисі, Бериславі та в корабельному районі Херсона. Про це повідомили в Управлінні фітосанітарної безпеки Держпродспоживслужби в Херсонській області.

Проте шкідник вже добрався до дерев у центрі міста. Наша читачка, яка живе у Суворовському районі розповіла, що помітила гусінь на гілках дерев у своєму дворі. 

Нашестя американського метелика

Через масовість нашестя американського метелика у Херсонській області введено карантин. Основним методом боротьби з ним є зрізання та спалення уражених гілок у спеціально відведених місцях. За межами населених пунктів використовують хімічні препарати. Якщо вчасно не врятувати дерево від павутиння цього метелика, воно загине.

Більше новин Херсона читайте у нашому Телеграм-каналі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ