Підтримати нас

У Херсоні стартує прийом проєктів на Громадський бюджет - 2021

Автор статті
11 червня 2021 14:00
1,148
Поширити:

Цього року херсонці знову можуть зробити свій внесок у розвиток міста і взяти участь у Громадському бюджеті.

“Громадський бюджет” - це своєрідний конкурс, де містяни подають на розгляд громади свої ідеї з покращення благоустрою та інфраструктури міста, з проведення культурних заходів, впровадження сучасних інновацій у різних сферах життєдіяльності міста тощо. Здійснення проєктів фінансує міський бюджет, а які саме ідеї втілюватимуть у життя - обирають  мешканці громади відкритим голосуванням.

Як подати проєкти

Їх подають через Електронну платформу “Громадський Проект Херсон”. Авторами можуть бути жителі територіальної громади міста, які досягли 16-річного віку.

Окрім обласного центру, до територіальної громади входять:

  • Антонівська селищна рада (смт Антонівка, сел. Молодіжне);

  • Зеленівська селищна рада (смт Зеленівка, с. Богданівна, с. Петрівка, сел. Сонячне);

  • Комишанська селищна рада (сел. Зимівник, сел. Геологів, с. Агішеве, сел. Садове, сел. Приозерне, сел. Благовіщенське);

  • Наддніпрянська селищна рада (смт Наддніпрянське, сел. Інженерне);

  • Степанівська сільська рада (с. Степанівка).

Проєкти подаються лише через Електронну платформу.

Подання їх триватиме з 15 червня до 29 липня (включно). Від одного автора може надходити не більше трьох малих та трьох великих проєктів. У кожному з них має бути чітко сформульована його ідея у вигляді опису з обґрунтуванням, план дій, комплекс робіт, які необхідно виконати, кошторис, креслення чи фотографії.

За обсягом фінансування вони поділяються на малі (до 250 тис. грн) та великі (до 1,5 млн грн).

Подані проєкти не можуть бути пов’язані з поточною роботою у відповідних галузях та сферах діяльності і поточним утриманням бюджетних установ, а саме: виконання ремонтних робіт у бюджетних установах, придбання меблів, обладнання, м’якого інвентаря тощо.

Як обирається переможець

Проєкти проходить технічну та експертну перевірку, за результатами якої деякі з них можуть повернути авторам на допрацювання, або ж відмовити в участі.

Далі настає етап голосування. Проголосувати можуть громадяни віком від 16 років, які  зареєстровані, або проживають у населених пунктах територіальної громади міста. Це має бути підтверджено офіційними документами – довідкою про місце роботи, навчання, служби чи іншими документами, що засвідчують факт проживання в місті. Голосування відбувається в двох формах: паперовій та електронній. Одна особа може проголосувати не більше як за 3 великі та 3 малі проєкти. Переможцями стають ідеї, які набрали найбільшу кількість голосів за рейтинговою системою, окремо по малих та великих проєктах. Малі мають набрати щонайменше по 300 голосів, а великі - по 500.

Голосування за проєкти у паперовій формі.

Проєкти-переможці будуть реалізовані впродовж 2022 року місцевими органами виконавчої влади. Автори ідей не займаються їх прямим виконанням і не отримують гроші. Проте вони мають право слідкувати за виконанням і контролювати дії чиновників у процесі втілення проєктів.

Переможці минулого року.

Тож не пропустіть можливість змінити життя у місті на краще.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ