Підтримати нас

У Херсоні п’ятий день горить сміттєзвалище

Vgoru
Автор статті
09 червня 2022 12:28
891
Поширити:

На херсонському сміттєзвалищі, яке горить вже п'яту добу, вдалося затушити одну ділянку, друга ще димить, повідомив Суспільному заступник херсонського міського голови Володимир Пепель.

"Участь у гасінні пожежі беруть наші рятувальники міста Херсона, комунальні служби, знаходяться машини комунального підприємства "Хесонводоканал". Відповідно важка техніка. Це погрузчики, самоскидні для можливості вантажити ґрунт та засипати місця, звідки йде дим, займання", - говорить Володимир Пепель.

За його словами, пожежа могла виникнути через різні причини. Одна з них - це спека, каже чиновник.

"Це погода спекотна, яка встановилася у нашому місті. І друге, мабуть, основне: за весь період воєнних дій у нас не було можливості виконувати заходи щодо технології поховання побутових відходів. А саме виконувати рекультивацію", - сказав Пепель.

Заступниця директора департаменту запобігання промисловому забрудненню Міндовкілля Євгенія Попович каже, що продукти горіння небезпечні для життя та здоров'я людини.

"Унаслідок горіння в повітря потрапляють чадний газ і оксиди азоту, які блокують надходження кисню до тканин організму. Негативний вплив на людину відбувається внаслідок тривалого впливу шкідливих домішок", - прокоментувала Попович.

Сміттєзвалище переповнене і з кожним роком ситуація погіршується, розповіла членкиня громадського об'єднання "Екомолодь Херсонщини" Тетяна Крючкова.

"Зараз при високій температурі, при сухості повітря, а ми всі знаємо, що у нас степова зона і все добре розсіюється, люди звісно будуть отримувати , а особливо ті, хто має алергічні захворювання або астму і у них через це буде погіршуватися стан здоров‘я. У нас хоч і сортується сміття, але на полігон дуже часто потрапляють і батарейки, і лампи. А все вкупі воно буде давати ще гірший результат", - каже екологиня.

За її словами, сміттєзвалище мали вже закрити і перенести на нове місце, бо те, що працює, вичерпало свої можливості.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ