Підтримати нас

У Херсоні презентують архітектурну концепцію для простору на вулиці Суворова

Vgoru
Автор статті
24 березня 2021 15:30
996
Поширити:

У п'ятницю, 26 березня, відбудеться презентація дослідження Херсона та розробленої архітектурної концепції для простору на Суворова, над якими велася робота в межах проєкту "Конструкції Взаємодії" з серпня 2020 року.

Презентація “Тут може бути ваша пергола” розпочнеться о 16:00 у Херсонському планетарії (вул. Воронцовська, 14).

“Пе́ргола (італ. pergola від лат. pergula — навіс, прибудова, от лат. per- + regere — направляти), в садово-парковому мистецтві пергола - це тіньовий навіс початково з плетучих рослин для захисту проходу або тераси від палючого сонця. Опора перголи складається з повторюваних секцій, з’єднаних між собою поперечними брусами” - Вікіпедія.

До чого тут пергола? Як кажуть організатори, саме ця архітектурна форма є для них метафорою дослідницької знахідки про Херсон, і вона стала основною конструкцією публічного простору, що має як функціональну, так і естетичну функції Також, команда дізналася, що територія, для якої розробляли проєкт, колись була місцем трьох синагог, одну з яких жартома називають “синагона імені Гагаріна”.

Детальніше можна почитати за посиланням: bit.ly/kherson-texty-org

Повне дослідження: bit.ly/kherson-urban-curators

Вхід вільний, за попередньою реєстрацією: bit.ly/kherson-presentation-2021

Після презентації організатори пропонують переміститися на місце майбутнього простору поруч із Корабельної радою.

Обов'язково умова участі  - наявність маски. Організатори просять дотримуватися умов карантину.

Посилання на сторінку події у Фейсбуці: https://www.facebook.com/events/131806968877544/ 

...

“Конструкції Взаємодії” – освітньо-дослідницький проєкт програми “Код міста” з вивчення та розвитку міського простору і створення людино-орієнтованих архітектурних форм. 

Проєкт у Херсоні створено в партнерстві програми «Код Міста», urban curators, науково-мистецької платформи «Острів», дизайн-студії Formografia, медіа журналістики даних Texty.org.ua та місцевої ініціативної групи, що об’єднали зусилля у реалізації проєкту “Створення громадського простору по вул. Суворова”. Реалізується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

До ініціативної групи входять Херсонська міська рада, Головне управління Національної поліції в Херсонській області, Управління патрульної поліції в Херсонській області Департаменту патрульної поліції Національної поліції України, громадські організації ГО ХОЦ “Успішна жінка”, ГО Інформаційний ресурсний центр “Правовий простір”, ГО Центр культурного розвитку “Тотем”.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ