Підтримати нас

У Херсоні чиновники влаштували пафосне свято на недобудові. ФОТО

Автор статті
23 серпня 2021 14:21
4,857
Поширити:

"Ми будували, будували та нарешті збудували. Ура!", - промовив колись Чебурашка на відкритті "Будиночку друзів" у мультфільмі "Крокодил Гена і його друзі". Напевно, точно таку ж фразу хотілося б почути й херсонцям завтра, 24 серпня, біля знаменитого мостопереходу ХБК-Таврійський.

Але на жаль - схоже, навіть Чебурашку не можуть перемогти у нас ані чиновники, ані будівельники. Тому що роботи на мостопереході ще стільки, що завтра, в День Незалежності, буде продемонстрована лише імітація якогось "відкриття" об'єкта. Судячи з пресрелізу від Херсонської ОДА, який був розісланий майже в усі місцеві редакції, містяни, які очікували здачі мостопереходу "під ключ" понад десять років, дочекалися лише "відкриття першого з'їзду першого пускового комплексу". Хоча колись уже було анонсовано на цей день влаштувати динамічне випробування об'єкта.

При цьому розшифрувати, що таке перший з'їзд першого пускового комплексу і скільки градацій цих термінів передбачається ще вжити під час подальшої роботи, ніхто поки що як слід, так і не спромігся.

Один з підрядників будівництва мостопереходу сьогодні, 23 серпня, зазначив: "Недоробок, звичайно, багато, але міст ще будується. Завтра першу чергу запустять для легкового автотранспорту".

Проте, всі ці недоробки й негаразди не заважають чиновникам влаштувати на місці "будівництва століття" фіксацію "нового рекорду України в категорії "Будівництво, розміри".

Усі ці танці з авральним "відкриттям" об'єкта херсонцям зі стажем, напевно, нагадують пафосні процедури наймахровіших "совкових" часів. Утім, тоді, попри пафос, будівельні об'єкти, як правило, все-таки доводили до розуму. А зараз незрозуміло, що ж хочуть з такою помпою відкрити, неодмінно приурочивши цю подію до урочистої дати, якщо попереду ще непочатий край роботи.

Фото Олександра Корнякова

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ