Підтримати нас

У Херсон прибув перший із 42 нових тролейбусів

Автор статті
27 грудня 2021 15:00
1,271
Поширити:

Вранці, 27 грудня, до Херсона прибув перший новий тролейбус куплений у рамках співпраці з ЄБРР. Наразі він проходить всі необхідні документальні та технічні процедури.

Нові тролейбуси — низькопідлогові, з кондиціонером у салоні та кабіні водія, обладнані автономним ходом на 100 метрів.

Наступні чотири тролейбуси прибудуть у Херсон в січні 2022 року. Також МКП  «Херсонелектротранс» має отримати грант від ЄБРР у розмірі 1,5 млн євро на модернізацію контактної мережі.

Цікаво, що на сайті Херсонської міської ради повідомляють, що “Оновлення міського комунального транспорту відбувається за ініціативи Херсонського міського голови Ігоря Колихаєва у рамках співпраці з ЄБРР”. Хоча МКП «Херсонелектротранс» підписав кредитний договір з Європейським банком реконструкції та розвитку ще у жовтні 2019 року, тоді Колихаєв ще був нардепом і не мав жодного відношення до місцевої влади Херсона. А підготовка проєкту з інвестування у покращення інфраструктури громадського транспорту міста почалася взагалі у 2018. 

До того ж у червні цього року міський голова заявляв, що його не влаштовують умови договору, який Херсон уклав з ЄБРР. На щастя, угода не зірвалася і місто все ж отримає нові тролейбуси.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ