Підтримати нас

У Громадської Платформи Херсона з’явився хаб

Vgoru
Автор статті
12 лютого 2021 15:38
863
Поширити:

Тут учасники Платформи, представники міських співтовариств, громадських організацій, влади та бізнесу мають можливість проводити дискусії про розвиток міста, обмінюватися досвідом, долучатися до місцевих процесів прийняття  рішень, генерувати ідеї та проєкти, розбудовувати ефективне партнерство задля розвитку Херсона.

HUB «Громадська Платформа Херсона» розміщений в арт-просторі Freedom (вул. Університетська, 31). Наразі заходи в хабі проходять на оплатній та безоплатній основі.

Найближчим часом хаб буде дообладнаний необхідними меблями та технікою. Їх закупили в рамках проєкту «Платформа громадських організацій», що виконується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). 

«У Херсоні громадським організаціям бракувало місця, де можна було б проводити спільні заходи, обговорювати плани та ті питання, що стосуються розвитку міста. Робочі зустрічі з нашими партнерами відбувалися в офісі, в якому фізично ми не могли зібрати більше 12-15 осіб. А тепер маємо простір, яким можемо користуватись і ми, й інші громадські організації», −  говорить Оксана Глєбушкіна, виконавча директорка ГО «Громадський центр «Нова генерація».

Нагадаємо, що Громадську Платформу Херсона заснували 14 місцевих організацій громадянського суспільства під час установчих зборів, що відбулись 5 листопада 2020 року. Координатором Платформи на наступні шість місяців обрали ГО «Громадський центр «Нова генерація». 

«Громадська Платформа Херсона об’єднує абсолютно різні організації, у кожної є свій профіль та специфіка. Але разом ми можемо набагато більше, тому що є проблеми, які стосуються нас усіх. Разом наш голос чути краще!» − наголошує  Олена Афанасьєва, керівниця Центру культурного розвитку «Тотем». 

Громадська Платформа Херсона є незалежною основою та інформаційним майданчиком для розробки спільних позицій, інструментів для впливу на процес прийняття рішень на місцевому рівні, а також посилення потенціалу, обміну інформацією та досвідом між представниками організацій громадянського суспільства, що працюють у Херсоні. 

Проєкт «Платформа громадських організацій» виконується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ