Підтримати нас

У Франції вуличні домагання до жінок відтепер обійдуться до €750

Автор статті
04 серпня 2018 06:40
585
Поширити:

Французький параламент ухвалив закон, що запроваджує штрафи за вуличні домагання до жінок, зокрема непристойні викрики, повідомляє ВВС.

"Викрик непристойностей та інші форми вуличних домагань будуть розцінюватися французькою владою як правопорушення. За таку поведінку з винуватців може бути стягнений штраф у розмірі від 90 до 750", - йдеться в повідомленні.

За словами державного секретаря з питань гендерної рівності Франції Марлен Ш'яппа, матеріальна відповідальність буде грати роль "стримуючого фактору".

"Раніше вуличні домагання лишались безкарними, та тепер все зміниться", - впевнена вона.

Як зазначається, приводом для ухвалення закону став скандальний інцидент з 22-річною французькою студенткою Марі Лагер. В кінці липня дівчина йшла вулицею у одному з районів Парижа, коли невідомий чоловік почав викрикувати на її адресу непристойності. Лагер крикнула йому "Замовкни!" - у відповідь той наздогнав її і сильно вдарив по обличчю.

Відео з камер спостереження, які зафіксували інцидент, швидко стали популярними у соцмережах та зібрали мільйони переглядів.

За даними Фонду Жана Жореса, з різними формами сексуальних домагань регулярно стикається значна частина французьких жінок: 50% опитаних зізналися, що час від часу вислуховують сексистські зауваження на свою адресу; 45% - що часто стикаються з "грубими жестами сексуального характеру" з боку чоловіків.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ