Підтримати нас

У дітей-сиріт з'являться наставники

Автор статті
08 липня 2017 13:00
657
Поширити:

У дітей-сиріт можуть з'явитися наставники, які будуть безкоштовно надавати їм індивідуальну підтримку і допомогу, в першу чергу при підготовці до самостійного життя. Наставникам необхідно буде пройти навчання, пише Правовий простір посилаючись на ЮРЛІГА. Положення про наставництво затверджено постановою Кабміну від 4 липня 2017 року № 465.

Наставниками дітей, які проживають в установі для дітей сиріт та  дітей, позбавлених батьківського піклування, можуть будуть повнолітні дієздатні люди. Аби ними стати необхідно пройти курс з питань соціальної адаптації дітей та їх підготовки до самостійного життя.

Майбутні наставники мають отримати висновок про можливість працювати наставниками. Для початку такої діяльності треба буде укласти відповідний договір.

Щоб стати наставником, треба подати в центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді за місцем проживання дитини наступні документи:

  • заяву;
  • копію паспорта громадянина України;
  • висновок про стан здоров'я;
  • довідку про наявність чи відсутність судимості.

Центр соцслужб розглядає подані документи протягом 10 днів з дня їх подачі і приймає рішення про допуск кандидата до наставництва.

Перелік осіб, які не можуть бути наставниками, визначений в ст. 212 СК. Наставник за допомогою керівника установи, де знаходиться дитина, знайомиться з підопічним. Після цього дитина повинна дати згоду на укладення договору про наставництво. Також наставник може забирати дитину в свою сім'ю на вихідні і святкові дні. Для цього він повинен подати відповідну заяву в центр соцслужб, який прийме рішення після вивчення житлових умов наставника.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ