Підтримати нас

У Держприкодонслужбі завершено тренінги з водолазної підготовки

Автор статті
26 вересня 2018 10:30
638
Поширити:

На базі Одеського загону морської охорони завершено двотижневі тренінги з водолазної підготовки.

Керівник Програми з питань експортного контролю та безпеки кордонів (EXBS) Посольства США в Україні Джейсон Джонс та Радник з морських питань Посольства США В Україні Кевин Келер разом з групою американських агентів Прикордонного патруля США вручили учасникам тренінгів сертифікати та пам’ятні подарунки.

Бійці відділів спеціальних дій на воді висловили щиру подяку інструкторам за ефективне та змістовне навчання, за добру й дружню атмосферу під час занять.

Навіть під час іспитів по завершені курсів, інструктори тактичного дайвінгу, хоча й були впевнені в навченості та вміннях своїх «курсантів», але щиро переживали за них під час занурення. По-дружньому. Адже занурення – це певна небезпека, вміння володіти собою, вправно застосовувати обладнання, особлива взаємодія. Все це окремими блоками відточувалось під час занять. А в залікових діях було поєднано в одну ситуацію.

Ввідну для іспиту обрали суто прикордонну: за допомогою спеціальних пристроїв водолази мали знайти та підняти з води зазначений предмет. За легендою навчань група зловмисників на малому плавзасобі, уходячи від переслідування, викинула за борт скриню з речовими доказами (то могли бути наркотики, предмети контрабанди, заборонена агітаційна література або браконьєрський улов тощо). Водолази методично перевіривши спорядження, занурились у визначеному квадраті, розшукали скриню і за допомогою спеціальних приладів витягли її з глибини. Американські інструктори високо оцінили злагодженість дій та чітку координацію роботи «водолазних трійок».

Інтенсивність та насиченість занять була дуже щільною. На підсумковій зустрічі хлопці зізналися, що відчувають втому, але вона приємна. «Це таке особливе відчуття, коли ти прикладав зусиль, втомився, але вкрай задоволений результатом, тому що розумієш – твої старання будуть тобі слугувати у перспективі», – каже учасник тренінгів від Маріупольського загону морської охорони Олександр Охріменко.

Усі бійці отримали великий об’єм теоретичних знань та практичних навиків, якими будуть ділитися із персоналом своїх підрозділів, занурюючи у тонкощі дайвінгу, що опанували під керівництвом американських колег.

А представники Посольства США запевнили, що із розгортанням Регіонального управління морської охорони Держприкордонслужби вбачають ефективне дієве реформування охорони морських рубежів, і зі свого боку готові надавати всіляку підтримку й сприяння у провадженні новацій. Саме тому програма навчання та забезпечення підрозділів спеціальних дій на воді буде розвиватися та набирати більших обертів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ