Підтримати нас

У Держпродспоживслужбі розповіли, на що найчастіше скаржилися херсонці минулого року

Автор статті
17 березня 2021 07:08
875
Поширити:

Неякісні товари і послуги в наш час нікого не дивують. Серед "розмаїття" низької якості будь-який громадянин може щодня виявити щось нове.

У деяких випадках, звичайно, непотрібний товар можна обміняти на більш прийнятний, домовившись з адміністрацією відповідного торгового закладу. Те ж саме можна вирішити в інших випадках при наданні неякісних послуг. Але є історії, коли не залишається нічого іншого, як скаржитися в держоргани.

Як відомо, якщо мова йде про товари і послуги, то їх якість контролює Державна продовольчо-споживча служба.

Як повідомили в її Херсонському обласному управлінні, торік письмові скарги на неякісні товари, послуги або роботи написали 499 громадян. При цьому найчастіше зверталися жителі Нової Каховки і Херсона.

Якщо говорити про товари, то найчастіше у 2020 році херсонців не задовольняли одяг і взуття, а також смартфони і побутова техніка.

Сімдесят шість разів люди скаржилися на продовольчі продукти, причому серед цих скарг є кілька про випадки отруєння.

Що стосується робіт і послуг, то на першому місці серед "халтурників" виявилися майстри з установки металопластикових вікон та фахівці в сфері надання житлово-комунальних послуг.

Усього в 2020 році херсонцям було повернуто 243 тисячi гривень за неякісні товари або послуги.

Крім того, як запевняють в облуправлінні, співробітники Держпродспоживслужби запобігли обрахуванню громадян на 452 тисячi гривень.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ