Підтримати нас

У даркнеті продають вакцини і фальшиві тести на коронавірус

Vgoru
Автор статті
23 березня 2021 14:00
962
Поширити:

У прихованому інтернет-сегменті (даркнеті) розгорнулася активна торгівля популярними вакцинами AstraZeneca, Sputnik, Sinopharm або Johnson&Johnson.

Їх вартість сягає $500 - 750 доларів за дозу. Також анонімні продавці пропонують за $ 150 негативні тести на присутність вірусу і паспорти вакцинації для поїздок за кордон, пише ВВС.

Це виявили співробітники з компанії Check Point, вони з січня, як тільки з’явилася реклама вакцин, відстежують хакерські форуми та інші торговельні пропозиції. За їх спостереженнями, кількість таких  оголошень з січня зросла більш як утричі і сягнула за 1200. Причому, деякі продавці влаштовують навіть акції, пропонуючи купити два тести і отримати третій в подарунок. Для ширшого рекламного охоплення  всі  оголошення дублюються російською та англійською мовами, пишуть журналісти. А продавці вказують на своє місцеперебування у США, Іспанії, Німеччині, Франції та Росії і беруться доставити товар надоперативно – вже наступного дня. 

Співробітники компанії  Check Point дуже сподіваються, що всім розумним людям не складно второпати: намагання отримати вакцину, паспорт вакцинації або негативний  тест на виявлення вірусу сумнівними способами надзвичайно ризиковані. Бо в такий спосіб можна задорого купити лише фальсифікат. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ