Підтримати нас

У Данії маски вже не носять. Паспортів вакцинації ніхто не вимагає

Автор статті
04 лютого 2022 12:45
1,057
Поширити:

Це перша країна в Євросоюзі, що вдалася до скасування жорстких карантинних обмежень. Тамтешній уряд прокоментував такі зміни у Королівстві: 80% підданих повністю щеплені, тож  COVID-19 більше не вважається небезпечним. І поширення його "не створює небезпеки серйозного порушення важливих суспільних функцій".

Тепер у Данії повністю скасували обридлі правила соціального дистанціювання, немає будь-яких обмежень у пересуванні і масовості. Настало вже призабуте життя без масок на обличчях і сертифікатів у гаманцях. Спортзали, пивниці, кінотеатри розчинили двері навстіж.

"Ми кажемо обмеженням "прощавайте" і "здрастуй" – життю, яке ми знали до пандемії", – гучно заявила  прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен.

Політолог Міхейль  Петерсен  довгий час опікувався   вивченням поведінки данців під час пандемії,  а потім консультував  уряд. На його думку, збереження обмежень могло спричинити   додаткові економічні втрати, а також негативно вплинути  «на благополуччя та дотримання демократичних прав». Шлях обмежень  міг привести до "спустошливої ​​втоми від пандемії", "Локдауни дають недовіру. Тож послаблювати обмеження, коли це можливо, – це розумно", – запропонував вчений.

Оцінку користі від локдаунів у багатьох країнах дуже змінив опублікований матаналіз, проведений в Університеті Джонса Гопкінса. Дослідження переконливо засвідчило: локдаун для зменшення летальних наслідків від коронавірусу дає мізерний ефект – 0,2%,  а натомість спричиняє величезні негативні економічні та соціальні наслідки.

Експерти  дослідили, як  на смертності від коронавірусу позначилися  закриття шкіл та підприємств та обов'язкове використання масок. І зробили висновок:  локдаун – невиправданий,   від нього слід відмовитися.

Фото Reuters

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ