Підтримати нас

У Чорнобаївці з’явився майданчик для воркаута

Vgoru
Автор статті
26 листопада 2018 12:32
695
Поширити:

20 листопада у Чорнобаївці закінчено монтаж вуличних тренажерів на новому майданчику для воркаута.

За словами Ігоря Дударя, голови Чорнобаївської селищної ради, проект «Будівництво вуличного майданчика для воркаута (workout)» був розроблений у 2017 році й поданий на конкурс розвитку територіальних громад,  який проводила Херсонська обласна рада. У тому ж році було отримано фінансування робіт за даним проектом від організаторів конкурсу – Херсонської обласної ради у сумі 100 тис. грн, а також співфінансування з бюджету сільської ради – 149 тис. грн та організації-партнера (ГО «Вулична молодіжна культура та повітряно-спортивний еквілібр») – 16 тис. грн. Таким чином, загальна вартість проекту становить 265 тис. грн.

Основною метою проекту є: зміцнення здоров’я населення територіальної громади села шляхом створення умов для організації занять фізичною культурою та спортом у вільний від роботи та навчання час; збільшення кількості загальнодоступних спортивних місць для активного відпочинку, популяризація доступного вуличного спорту.

Майданчик, розміром 21×15 метрів (315 м2), розміщено в центрі села Чорнобаївка. Комплекс тренажерів підібрано таким чином, щоб можна було розвивати майже усі групи м’язів. До того ж, тренажери цілком безпечні для тренувань людей з обмеженими фізичними вадами. А завдяки тому, що майданчик обладнаний сучасними ліхтарями, які працюють від сонячних батарей, на ньому можна займатися спортом у вечірній та нічний час. У майбутньому планується провести благоустрій території та встановити гумове покриття.

«Завдяки реалізованому проекту у мешканців села з’явилася можливість займатися спортом у зручний для них час, відірвавшись від диванів та телевізорів. Тепер на майданчику постійно хтось тренується. Вдень дуже багато дітей, а вранці та ввечері займаються дорослі. Створено навіть декілька спортивних груп, які займаються під наглядом громадського тренера. Адже здоров’я людини та розвиток спорту на селі – це одне з головних та пріоритетних завдань влади. Здорова громада – сильна країна», – розповів голова Чорнобаївської селищної ради Ігор Дудар.

У цьому році громада теж не проґавила свого шансу. Її проект щодо будівництва парку в по вул.Покровській, вартістю 650 тис. грн, знов серед переможців. Тож, вже в наступному році у Чорнобаївці з’явиться і свій парк.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ